beaucoup de farine

Alla inlägg den 1 maj 2019

Av Charlie - 1 maj 2019 19:35

Nämnde i tidigare inlägg om att jag skulle passa på att läsa Stina Wolters bok "kring denna kropp" under min färd mot falköping. Har hunnit igenom två kapitel hittills och jag kommer verkligen läsa resten! Är bara inte den bästa på att sträckläsa hehe (gör nog en till review när hela boken är utläst!) 


Men iaf, vad finns det att säga om boken so far mer än att man fastnar och vill läsa mer. På endast två kapitel så uppmuntras man till ca 10 nya sätt att se på saker och ting annorlunda- i ett kapitel skriver hon om sin faster som gick bort och hur ingen på begravningen pratade om hur fin hennes figur var eller liknade vilket iaf fick mig att tänka om. En annan sak jag gillar med den är hennes "estetiska språk" som jag brukar kalla det, alltså ett mer beskrivande språk med en liten skvätt av humor i smeten. Mycket av detta hittar man på hennes instagramkonto "stinawollter" där hon flikar in med egna upplevelser av livet och små berätterlser ifall man inte vill läsa boken. Ett exempel på text som Stina har lagt upp på sitt konto och som bara råkar vara ett av mina favvo-citat är: 


Du bär det med dig: det stora formäventyret

Du äger det: ditt egna nöjesfält

Du bestämmer över öppettiderna och har obegränsat med åkband.

Enjoy the joyride

   

 

 

 

Hon rekommenderas!


 

Ni får ha det så bra tills vidare  :) 



Av Charlie - 1 maj 2019 11:06

Jag vet att jag skulle skriva om helgen i Falköping men livet (eller snarare jobbet) kom emellan, vi gjorde inte så värst mycket heller- sov, åt pannkakor, vattnade växter, sov lite till. Dessutom så var det valborg igår så det känns mer aktuellt att skriva om. 


Gårdagen var spontan och mys, vi planerade lite i sista minuten för en picknick utan någon bestämd plats eller så, det slutade med att vi bara köpte en massa grejer i mataffären och hamnade sen på redbergsparken där vi satt resten av kvällen och umgicks :) 


     

Jag och min syster 


Har haft den där vegamössan sen jag var 11 så jag var cool först! 

Byee 

Ovido - Quiz & Flashcards